Vedligeholdelse af trægulve | Generelt om vedligeholdelse

Gode råd om vedligeholdelse af trægulvegulvafslibning, afslibning, gulvafslibning pris, gulvafhøvling, gulvafslibning priser, billig gulvafslibning, gulvafslibning københavn, gulvservice, gulvafslibning odense, gulvafslibning aarhus

Her er lidt gode råd når man har et trægulv. Det er altid en god idé at have en dørmåtte udenfor døren til at skåne dit trægulv for smuds og snavs. Endvidere kan det anbefales at sætte filtdupper under møbelben for at undgå ridser og mærker. Spildt væske bør altid omgående tørres op, og tør altid efter ved gulvvask.

Lak – Vedligeholdelse af lakerede trægulve

Trægulve må ikke rengøres den første uge efter lakering, før lakken er hærdet færdig. Daglig rengøring foretages med støvsugning og  vask efter behov. Gulvvask foretages med et neutralt rengøringsmiddel, eventuelt sulfofri opvaskemiddel eller lunkent vand og lak-cleaner.  For at bibeholde et lakeret gulv i mange år genlakeres gulvet efter behog, dog før gennemslidning. En genlakering kan også i nogen grad afhjælpe små  ridser, men inden ‘nulstilles’ gulvet så smuds og sæbefilm fjernes. Sorte mærker fra sko kan med fordel fjernes med rense benzin.

Lud – Vedligeholdelse af ludbehandlede trægulve

Når ludbehandlingen er tør, skal gulvet have en gulvbehandling.  Det er muligt at give lak eller olie ovenpå ludbehandlingen, men sæbe kan også med fordel vælges.  Du kan bruge enten sæbespåner eller køben en ludsæbe. Sæbespåner giver en lækker, blød og smidig gulvoverflade. Sæbespånerne piskes op i vamt vand (ikke kogende) i forholdet 10 gram til 5 liger vand.  Denne sæbevask, også kaldet sæbebehandling, bør gentages 3 – 4 gange, idet det er vigtigt at mætte træet grundigt fra starten. De første gange må der gerne bruges en lidt federe sæbeblanding.  Sæben mætter træet og virker som en beskyttende film mod vand, kaffe, smuds, rødvin, snavs mm. Ønskes et lysere trægulv kan der med fordel blandes kaolin i sæbevandet. Efterbehandlinge kan også foretages  med ludsæbe som kan købes i dagligvareforretninger, f.eks. TripTrap, Faxe eller Probat. Trænger det ludbehandlede trægulv til en opfriskning kan det afrenses med trærens og ludbehandles påny. Er der genstridige pletter eller mindre ridser som ikke forsvinder ved gulvvask, så kan der afslibes let med et meget fint stykke sandpapir og derefter ludbehandles påny.

Olie  –  vedligeholdelse af oliebehandlede trægulve

Oliebehandling giver en smuk overflade, hvor åretegninger og strukturerne i træet fremhæves. Et olieret trægulv rengøres med en sæbe som er beregnet til oliebehandlede trægulve. Disse sæber kan købes i de fleste dagligvareforretninger og markedsføres under navne som TripTrap, Faxe eller Probat.  Trænger gulvet til en opfriskning kan der med fordel re-olieres med en plejeolie. Det tilrådes at lade en fagmand oliebehandle trægulve.

Vi er din fagmand indenfor vedligeholdelse af trægulve, så kontakt os gerne for yderligere information. Det er gratis og helt uforpligtende.

VN:F [1.9.21_1169]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.21_1169]
Rating: 0 (from 0 votes)
Vedligeholdelse af trægulve | Generelt om vedligeholdelse, 10.0 out of 10 based on 1 rating